Kinetoterapie

Kinetoterapie

Kinetologia este ştiinţa care se ocupă cu studiul mişcării. Etimologia acestui termen este din grecescul kinesi=mişcare şi logos=a studia.
Cu toate că acest termen are rezonanţe multiple în vastul domeniu al mişcării, el sugerează cu precădere domeniul kinetologiei medicale.
Kinetologia medicală este studiul structurilor şi mecanismelor neuromusculare şi articulare, care asigură omului activităţi motrice normale, înregistrând, analizând şi corectând mecanismele deficitare.
Kinetoterapia este componenta cea mai de pret a kinetologiei, reprezentând partea practică a acesteia.Kinetot erapia este terapia prin mişcare în scopul corectării mecanismelor deficitare ale mişcării. Ea are multiple posibilităţi de acţionare asupra aparatului neuro-mio-artro-kinetic.
Viaţa înseamnă mişcare, în cele mai diverse forme, în scop profesional, sportiv, artistic, de agrement şi nu în ultimul rând profilactic şi terapeutic.Terapia prin mişcare s-a dezvoltat odată cu evoluţia cunoştinţelor de anatomie şi fiziologie despre corpul uman şi a celor privind cauzele, evoluţia şi tratamentul bolilor..

Din punct de vedere al pașilor care se efectuează în vederea aplicării cu succes a kinetoterapiei, un specialist va folosi următoarea abordare:

Principalele obiective ale tratamentului kinetoterapeutic sunt următoarele:

Testimoniale

Clienții noștri ne recomandă!

STOICA RAMONA
Read More
Recomand cu toată încrederea, un foarte bun kinetoterapeut. M-a ajutat foarte mmult pre-operator, dacă nu ajungeam pe mâinile lui recuperarea post-operatorie era mult mai dificilă. Mult succes în activitate Alin Buculescu!
ANDREEA DOBROMIR
Read More
Recomand cu căldură echipa ABkinetic, o echipă de specialişti cu o energie foarte bună! Mulţumesc Oana, pentru dedicarea cu care îţi desfăşori activitatea! Întotdeauna am plecat din cabinet cu zâmbetul pe buze!
ALEXANDRA FODOR
Read More
Recomand cu toată încrederea ABkinetic şi pe Alin Buculescu! Un foarte bun kinetoterapeut, un om responsabil, dăruit, pasionat de meseria lui, care m-a ajutat şi mă ajută în continuare în problemele mele şi în recuperare!
Dr. PAULA LUCULESCU
Read More
Dedicat, serios, răbdător. Eu am probat. Rezultate pe măsură. Recomand!
LILIANA RESIGA
Read More
Profesioniştii sunt greu de găsit! Recomand cu încredere, aici am reuşit să îmi regăsesc mobilitatea după o operaţie de hernie de disc.
Dr.ROCSANA IOSIF
Read More
Recomand ABkinetic! Profesionalism, seriozitate şi rezultate foarte bune. Mulţumesc Alin Buculescu!
Previous
Next